EIGA

EIGA Elektrode Inductie Gas Atomisatie Apparatuur

EIGA-apparatuur wordt voornamelijk gebruikt voor actieve en vuurvaste metaal- of legeringspoeders, zoals titanium en titaniumlegeringen, superlegeringen, platina-rhodiumlegeringen, intermetallische verbindingen, enz. De poeders worden op grote schaal toegepast in selectief lasersmelten, afzetting door lasersmelten, smelten van geselecteerde gebieden met elektronenbundels, poedermetallurgie, enz.

Toepassingsgebied

Lucht- en ruimtevaart

Gezondheid

Gereedschap

Auto

Machines

Nieuwe energie

Elektronica

Technische kenmerken

Hoge bolvorm

EIGA-apparatuur bereikt een hoge bolvorm in poederdeeltjes door smelten zonder smeltkroes, zonder contact, waardoor verontreiniging wordt geëlimineerd en uniformiteit wordt gegarandeerd.

Snelle koelsnelheid

Met een snelle koelsnelheid bereikt de EIGA-apparatuur een stollingssnelheid van 103~106K/s, wat resulteert in fijne microkristallijne structuren binnen de gestolde druppels.

Hoge zuiverheid

Legeringen worden onder vacuümomstandigheden geraffineerd in EIGA-apparatuur, wat resulteert in een laag gas- en onzuiverheidsgehalte in het uiteindelijke poederproduct, waardoor de zuiverheid en materiaaleigenschappen verbeteren.

Hoge poederkwaliteit

Door gebruik te maken van strak gekoppelde of vrije aërosolmondstuktechnologie, garandeert EIGA-apparatuur een hoge bolvorm en biedt het controle over de deeltjesgrootte, wat leidt tot superieure poederkwaliteit en consistentie.

Eenvoudige bediening

EIGA-apparatuur is ontworpen voor eenvoudige bediening, met korte bereidingstijden die ideaal zijn voor continue massaproductie, het stroomlijnen van processen en het maximaliseren van de efficiëntie.

Energie-efficiënt ontwerp

EIGA-apparatuur bevat energiezuinige functies, zoals geoptimaliseerde inductieverwarming en gasvernevelingsprocessen, waardoor het energieverbruik wordt geminimaliseerd en de operationele kosten worden verlaagd.

Vergruizingseigenschappen

Hoog poederrendement

EIGA-apparatuur zet grondstoffen efficiënt om in fijne poederdeeltjes, waardoor de productieoutput en het gebruik van hulpbronnen worden gemaximaliseerd.

Hoge zuiverheid

Met minimale onzuiverheden en een laag zuurstofgehalte voldoet het door EIGA geproduceerde poeder aan strenge kwaliteitsnormen en verbetert het de materiaaleigenschappen.

Goede bolvorm

Poederdeeltjes gegenereerd door EIGA-apparatuur vertonen uniforme stromingseigenschappen, wat een consistente poederdistributie in downstreamprocessen bevordert.

Uitstekende algemene prestaties

EIGA-apparatuur combineert een hoge opbrengst, zuiverheid en sfericiteit en voldoet zo effectief aan diverse industriële behoeften.

Deeltjesgroottecontrole

Nauwkeurige controle over de deeltjesgrootteverdeling, van 0 tot 150 micrometer, garandeert veelzijdigheid en aanpasbaarheid aan specifieke vereisten.

Aanpasbare parameters

EIGA-apparatuur biedt aanpasbare parameters en instellingen, zodat het vergruisproces nauwkeurig kan worden afgesteld om te voldoen aan specifieke materiaal- en toepassingsvereisten.

Technische Parameter

Diameter inductie-elektrode 30~75mm
Lengte inductie-elektrode
200~1000mm (maatwerk toegestaan)
Maximale temperatuur 2200℃
Stroom 60~120KW
Het werk Vacumgraad 6,67×10-3Pa
Ultieme Vacuümgraad 6,67×10-1Pa
Drukstijgsnelheid ≤3Pa/h
Vernevelende gasdruk
0~6MPa, mondstuk: 8MPa
Verstuivende gasstroom
10~35Nm3/min
Grootteverdeling
15~53μm, 53~150μm, 75~200μm, 100~250μm
Bouwgrootte
Afhankelijk van het type oven
EIGA

FAQ van EIGA-apparatuur

Wat is EIGA-uitrusting?

EIGA-apparatuur is een gespecialiseerd systeem dat wordt gebruikt voor de productie van gelegeerde metaalpoeders via een proces waarbij het metaal door inductie van elektroden wordt gesmolten, gevolgd door gasverstuiving om fijne poederdeeltjes te vormen.

EIGA-apparatuur smelt het gewenste metaal door inductieverwarming met elektroden. Als het metaal eenmaal gesmolten is, wordt gas toegevoegd om het gesmolten metaal te verstuiven in fijne druppeltjes die snel stollen tot poederdeeltjes als ze afkoelen.

EIGA-apparatuur is veelzijdig en kan een breed scala aan materialen verwerken, waaronder diverse legeringssamenstellingen en metalen zoals roestvast staal, gietstaal, superlegeringen, kobalt-chroomlegeringen en aluminiumlegeringen.

Enkele voordelen van EIGA-apparatuur zijn een hoge poederopbrengst, hoge zuiverheid met een laag zuurstofgehalte, goede bolvormigheid van poederdeeltjes, uitstekende algemene prestaties en nauwkeurige controle over de deeltjesgrootteverdeling.

Ja, de EIGA-apparatuur is ontworpen voor continue massaproductie van gelegeerde metaalpoeders. De efficiëntie, verwerkingscapaciteit en aanpasbare parameters maken deze apparatuur zeer geschikt voor productie op industriële schaal.

EIGA-apparatuur maakt gebruik van geavanceerde technologieën zoals inductiesmelten met elektroden en gasverstuiving onder gecontroleerde omstandigheden, waardoor een hoge poederkwaliteit, zuiverheid en consistentie wordt gegarandeerd.

Ja, EIGA-apparatuur biedt vaak de mogelijkheid om verschillende parameters en instellingen aan te passen om te voldoen aan specifieke poedervereisten en productiebehoeften, wat flexibiliteit biedt om aan te passen aan verschillende toepassingen.

Veel leveranciers van EIGA-apparatuur bieden trainingsprogramma's aan voor operators om een veilige en efficiënte werking van de apparatuur te garanderen. Deze trainingsprogramma's hebben meestal betrekking op de bediening van de apparatuur, onderhoudsprocedures, veiligheidsprotocollen en technieken voor probleemoplossing.