Sieradenindustrie

5ngCICAXiH0

De sieradenindustrie is er een van voortdurende verandering.

Additieve productie maakt nieuwe ontwerpvrijheden in de productie van sieraden mogelijk. Metaal 3D-printen maakt ingewikkelde, organische vormen mogelijk die niet mogelijk zijn met gietstukken of CNC-bewerkingen. Hierdoor kunnen juweliers lichtgewicht, comfortabele stukken maken die op maat zijn gemaakt voor de klant. De technologie maakt ook de consolidatie van componenten in één enkel gedrukt onderdeel mogelijk.

Metal 3DP is de ideale partner voor juweliers die metal AM-technieken toepassen. Onze geavanceerde selectieve elektronenbundelsmeltsystemen blinken uit in het printen van edelmetalen zoals goud-, zilver- en platinalegeringen. Ons proces bereikt de fijne oppervlakteafwerking en maatprecisie die nodig zijn voor sieraden.

Daarnaast biedt Metal 3DP edelmetaalpoeders die zijn geoptimaliseerd voor onze printers. Deze omvatten goud, zilver, brons en meer. Onze hoogwaardige poeders zorgen voor een betrouwbare, herhaalbare bedrukking van dichte, gepolijste sieraden.

Met expertise in kleinschalige productie helpt Metal 3DP juweliers bij het implementeren van 3D-printen van metaal om de ontwerpmogelijkheden uit te breiden. Door gebruik te maken van onze toonaangevende printers en op maat gemaakte edelmetaalpoeders kunnen juweliers additieven omarmen om gepersonaliseerde, hoogwaardige stukken aan te bieden.

Metal 3DP biedt uitgebreide oplossingen om metaal-AM in de productie van sieraden te bevorderen. Onze capaciteiten ontsluiten nieuw potentieel in het ontwerpen en vervaardigen van sieraden.