MIM-technologie

Revolutionaire precisiecomponenten

Het potentieel van MIM-technologie ontdekken

Metal3DP's baanbrekende Hot Isostatic Pressing (HIP) technologie. Als pioniers op dit gebied benutten we de formidabele mogelijkheden van HIP om metalen componenten naar ongekende niveaus van prestaties, sterkte en betrouwbaarheid te katapulteren. Onze toewijding aan uitmuntendheid drijft ons ertoe de grenzen van wat haalbaar is opnieuw te definiëren, en HIP dient als ons voertuig om de essentie van metalen componenten naar een hoger niveau te tillen.

Metal Injection Moulding (MIM)-technologie combineert de voordelen van kunststofspuitgieten en poedermetallurgie om ingewikkelde metalen componenten te produceren met een ongeëvenaarde precisie en complexiteit.

Principe en proces

MIM maakt gebruik van een mengsel van fijne metaalpoeders en bindmiddelen, waardoor een grondstof ontstaat die door spuitgieten in precieze vormen wordt gegoten. De gevormde componenten ondergaan ontbinding en sinteren, wat resulteert in massieve metalen onderdelen.

Beperkingen en overwegingen

De beperkingen van MIM omvatten ontwerpcomplexiteit, groottebeperkingen en materiaalbeperkingen. Ontwerpers moeten geometrische ingewikkeldheden in evenwicht brengen met maakbaarheid.

Voordelen van MIM-technologie

Voordelen 01

Ingewikkelde geometrie

MIM blinkt uit in het vervaardigen van complexe vormen en kenmerken, waardoor traditionele productiebeperkingen worden overwonnen.

Voordelen 02

Hoge precisie

Het spuitgietproces levert nauwe toleranties op, waardoor consistente en nauwkeurige componenten worden gegarandeerd.

Voordelen 03

Materiaal veelzijdigheid

MIM is geschikt voor een breed scala aan metalen en legeringen, waardoor de materiaaleigenschappen worden afgestemd op de toepassingsbehoeften.

Voordelen 04

Kost efficiëntie

MIM verlaagt de productiekosten in vergelijking met traditionele methoden voor ingewikkelde componenten, waardoor het ideaal is voor massaproductie.

Voordelen 05

Bijna netvorm

MIM produceert vaak componenten die de uiteindelijke vorm benaderen, waardoor bewerkingen en verspilling tot een minimum worden beperkt.

Toepassing van MIM-technologie

Metal Injection Moulding (MIM)-technologie is een veelzijdige kracht die innovatie in verschillende industrieën stimuleert en een revolutie teweegbrengt in de fabricage van componenten met precisie en complexiteit.

GztZ77a0tAM

Elektronica

Van microconnectoren tot ingewikkelde onderdelen, MIM voorziet de elektronicasector van uiterst nauwkeurige componenten.

Poederlaser 3D printen

Medisch

MIM ontwikkelt medische hulpmiddelen en creëert biocompatibele implantaten en chirurgische instrumenten met ongeëvenaarde precisie.

c8QJ7dhHP9Y

Automobiel

Auto-onderdelen, waaronder motoronderdelen en transmissie-elementen, profiteren van de ingewikkelde ontwerpmogelijkheden van MIM.

rBPOfVqROzY 1

Consumentengoederen

MIM transformeert consumentenproducten en produceert met precisie horlogecomponenten, sloten en scharnieren.