VIGA Vacuüminductie Inert Gas Atomization Equipment

VIGA-apparatuur heeft een breed toepassingsgebied, voornamelijk voor de productie van hoogwaardige poedermaterialen op basis van ijzer, nikkel, kobalt, aluminium, koper en andere geavanceerde legeringen. Het wordt veel gebruikt in de ruimtevaart, gezondheid, gereedschap, auto's, machines, elektronica, nieuwe energie en andere gebieden en is ook geschikt voor additive manufacturing (3D-printen), smeltende depositie, lasercladding, thermisch spuiten, poedermetallurgie, heet isostatisch persen en andere geavanceerde productieprocessen.

Toepassingsgebied

Lucht- en ruimtevaart

Gezondheid

Gereedschap

Auto

Machines

Nieuwe energie

Elektronica

Proceskenmerken

Veelzijdigheid

We leveren een breed scala aan gelegeerde metaalpoeders, waaronder roestvrij staal, matrijzenstaal, superlegeringen, kobalt-chroomlegeringen, aluminiumlegeringen en nog veel meer.

Diverse materialen

Ons systeem is geschikt voor verschillende binnenkomende materialen, variërend van legeringsingrediënten tot basislegeringen en retourpoederafval, en zorgt zo voor flexibiliteit en efficiënt gebruik van hulpbronnen.

Snelle koeling

Met een indrukwekkende koelsnelheid bereikt ons proces druppelkoeling stolsnelheden van 103~106K/s, wat resulteert in fijne microkristallijne structuren die de materiaaleigenschappen verbeteren.

Hoge zuiverheid

Omdat we onder vacuüm werken, raffineren we legeringen met een minimaal gehalte aan gassen en onzuiverheden, waardoor we een hoge zuiverheid en consistente prestaties garanderen.

Superieure poederkwaliteit

Onze technologie, of het nu gaat om strak gekoppelde of vrije spuitmonden, levert poeders met een uitzonderlijke bolvorm en controleerbare deeltjesgrootte, die voldoen aan de strengste kwaliteitsnormen.

Eenvoud en efficiëntie

Ons proces is eenvoudig te bedienen en geoptimaliseerd voor korte bereidingstijden. Het maakt continue massaproductie mogelijk met minimale stilstandtijd, waardoor de productiviteit en winstgevendheid worden gemaximaliseerd.

Geschikte materialen en poeders

Vergruizingseigenschappen

Efficiënte vergruizing

VIGA-apparatuur maakt gebruik van een vacuüm inductiesysteem gekoppeld aan verstuiving met inert gas, waardoor gesmolten metaal efficiënt verpulverd wordt tot fijne poederdeeltjes.

Efficiënte vergruizing

VIGA-apparatuur maakt gebruik van een vacuüm inductiesysteem gekoppeld aan verstuiving met inert gas, waardoor gesmolten metaal efficiënt verpulverd wordt tot fijne poederdeeltjes.

Efficiënte vergruizing

VIGA-apparatuur maakt gebruik van een vacuüm inductiesysteem gekoppeld aan verstuiving met inert gas, waardoor gesmolten metaal efficiënt verpulverd wordt tot fijne poederdeeltjes.

Efficiënte vergruizing

VIGA-apparatuur maakt gebruik van een vacuüm inductiesysteem gekoppeld aan verstuiving met inert gas, waardoor gesmolten metaal efficiënt verpulverd wordt tot fijne poederdeeltjes.

Compatibiliteit met flexibel materiaal

VIGA-apparatuur is veelzijdig en compatibel met een groot aantal materialen, waaronder verschillende legeringssamenstellingen en metalen zoals roestvast staal, matrijzenstaal, superlegeringen, kobalt-chroomlegeringen en aluminiumlegeringen.

Continue productie

Het VIGA-proces is ontworpen voor continue productie en biedt een hoge verwerkingscapaciteit en efficiëntie, terwijl stilstand en productieonderbrekingen tot een minimum worden beperkt.

Technische Parameter

Capaciteit van de kroes 10~500KG
Gietmethode
Stopper gieten voor kleine oven, Tundish gieten voor grote oven
Max. temperatuur ≤1750℃
Temperatuurmeting
Mechanische en dubbele colorimetrische thermometrie
Bedrijfstemperatuur 1250℃
Totaal vermogen 100~650KW
Het werk Vacumgraad 6,67×10-1Pa
Ultieme Vacuümgraad 6,67×10-3Pa
Drukstijgsnelheid ≤2Pa/h
Inert gas N2/Ar
Vernevelende gasdruk
0~6MPa, mondstuk: 8MPa
Verstuivende gasstroom
10~30Nm3/min
Grootteverdeling
15~45 μm, 15~53 μm, 53~150 μm
Bouwgrootte
Afhankelijk van het type oven

FAQ van VIGA-apparatuur

Wat is VIGA-apparatuur?

VIGA-apparatuur is een gespecialiseerd systeem dat wordt gebruikt voor de productie van gelegeerde metaalpoeders via een proces waarbij het metaal vacuüm-inductiesmelt gevolgd door atomisering met inert gas om fijne poederdeeltjes te vormen.

VIGA-apparatuur smelt het gewenste metaal in een vacuümkamer met inductieverwarming. Zodra het metaal gesmolten is, wordt inert gas toegevoegd om het gesmolten metaal te verstuiven in fijne druppeltjes die snel stollen tot poederdeeltjes wanneer ze afkoelen.

VIGA-apparatuur is veelzijdig en kan een breed scala aan materialen verwerken, waaronder diverse legeringssamenstellingen en metalen zoals roestvast staal, gietstaal, superlegeringen, kobalt-chroomlegeringen en aluminiumlegeringen.

Enkele voordelen van VIGA-apparatuur zijn efficiënte verpulvering, nauwkeurige controle over de verdeling van de deeltjesgrootte, hoge koelsnelheden die leiden tot fijne microkristallijne structuren, laag gasgehalte in het poeder en de mogelijkheid om continu te produceren met aanpasbare instellingen.

Ja, de VIGA-apparatuur is ontworpen voor continue massaproductie van gelegeerde metaalpoeders. De efficiëntie, verwerkingscapaciteit en minimale stilstandtijd maken deze apparatuur zeer geschikt voor productie op industriële schaal.

VIGA-apparatuur omvat doorgaans strenge kwaliteitscontrolemaatregelen tijdens het hele verpulveringsproces om de productie van poeder van hoge kwaliteit met consistente eigenschappen te garanderen. Dit kan het monitoren van parameters zoals deeltjesgrootteverdeling, gasinhoud en poederzuiverheid omvatten.

Ja, VIGA-apparatuur maakt het vaak mogelijk om verschillende parameters en instellingen aan te passen om te voldoen aan specifieke poedereisen en productiebehoeften. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat de geproduceerde poeders voldoen aan de gewenste specificaties en kwaliteitsnormen.

Veel leveranciers van VIGA-apparatuur bieden trainingsprogramma's voor operators om een veilige en efficiënte werking van de apparatuur te garanderen. Deze trainingsprogramma's hebben meestal betrekking op de bediening van de apparatuur, onderhoudsprocedures, veiligheidsprotocollen en technieken voor probleemoplossing.