SLM-technologie

Een nieuwe definitie van metaalproductie

Het potentieel van SLM-technologie ontdekken

Welkom op het gebied van precisietechniek: de Selective Laser Melting (SLM)-technologie van Metal3DP. Als pioniers op dit gebied zijn we toegewijd aan het benutten van de kracht van SLM om de mogelijkheden van de fabricage van metalen componenten opnieuw te definiëren.

Selective Laser Melting (SLM) is een geavanceerde additieve productietechniek die metaalpoeder omzet in ingewikkelde, volledig functionele componenten via een nauwkeurig laag-voor-laag fusieproces.

Principe en proces

SLM werkt volgens een fundamenteel principe: het gebruik van een hoogenergetische laser om metaalpoeders selectief laag voor laag te smelten en samen te smelten. Dit nauwgezette proces resulteert in ingewikkelde, zeer gedetailleerde ontwerpen met een ongekende nauwkeurigheid.

Beperkingen en overwegingen

Hoewel SLM over uitzonderlijke precisie beschikt, is het essentieel om beperkingen te erkennen, zoals beperkingen op het gebied van de bouwgrootte en overwegingen met betrekking tot de oppervlakteafwerking.

Voordelen van SLM-technologie

Voordelen 01

Ingewikkeld maatwerk

SLM maakt de creatie mogelijk van complexe, op maat gemaakte componenten die ooit onbereikbaar waren via traditionele methoden.

Voordelen 02

Materiaalbeheersing

SLM biedt plaats aan een breed scala aan metalen en legeringen, waardoor materiaaleigenschappen op maat kunnen worden gemanipuleerd.

Voordelen 03

Precisie geperfectioneerd

De laag-voor-laag aanpak resulteert in componenten van uitzonderlijke nauwkeurigheid en kwaliteit.

Voordelen 04

Afvalvermindering

De bijna-netvormproductie van SLM minimaliseert materiaalverspilling en onderscheidt zich van traditionele subtractieve methoden.

Voordelen 05

Versnelde prototypering

SLM versnelt de prototypingcycli, waardoor snelle iteraties en ontwerpoptimalisatie mogelijk zijn.

Toepassing van SLM-technologie

SLM Technology is een gamechanger op het gebied van additieve productie en opent deuren voor een groot aantal industrieën die op zoek zijn naar precisie en complexiteit in metalen componenten.

Lucht- en ruimtevaart

Lucht- en ruimtevaart

SLM hervormt de lucht- en ruimtevaart met ingewikkelde motorcomponenten en lichtgewicht constructies, waardoor de efficiëntie en prestaties van vliegtuigen worden verbeterd.

Poederlaser 3D printen

Medisch

Van implantaten tot chirurgische instrumenten, SLM creëert biocompatibele, patiëntspecifieke medische oplossingen met ongeëvenaarde precisie.

c8QJ7dhHP9Y

Automobiel

Het vermogen van SLM om ingewikkelde en lichtgewicht componenten te produceren transformeert het auto-ontwerp, waardoor de brandstofefficiëntie en de algehele prestaties worden verbeterd.

etw8edKg0KE

mechanisch

SLM is een hoeksteen in de productie van complexe onderdelen voor machines, gereedschappen en geavanceerde mechanische systemen.