Gezondheidszorgsector

3D-geprinte roestvrijstalen krachten

De gezondheidszorgsector is er één van voortdurende verandering.

Additieve productie transformeert de productie van medische apparatuur, waardoor gepersonaliseerde implantaten en instrumenten mogelijk worden. Metaal 3D-printen maakt complexe geometrieën mogelijk die met conventionele technieken niet mogelijk zijn. Dit zorgt voor een meer anatomische pasvorm en prestatie voor implantaten. Het maakt ook consolidatie van componenten in afzonderlijke afgedrukte onderdelen mogelijk.

Metal 3DP is een ideale partner voor medische bedrijven die Metal AM-oplossingen adopteren. Onze geavanceerde selectieve elektronenbundelsmeltsystemen blinken uit in het printen van titanium- en kobaltchroomlegeringen die vaak worden gebruikt voor orthopedische en tandheelkundige implantaten. Ons proces bereikt uitzonderlijke mechanische eigenschappen en biocompatibiliteit die vereist zijn voor toepassingen van chirurgische kwaliteit. Onze printers bieden ook de precisie en oppervlakteafwerking die nodig zijn voor kleine, ingewikkelde medische onderdelen.

Daarnaast biedt Metal 3DP een breed scala aan biocompatibele metaalpoeders die zijn geoptimaliseerd voor onze systemen. Deze omvatten titanium, kobaltchroom, roestvrij staal en meer. Onze hoogwaardige poeders zorgen voor betrouwbaar, herhaalbaar printen van dichte, sterke componenten. Met expertise in gereguleerde omgevingen helpt Metal 3DP klanten bij het valideren van geprinte medische onderdelen die voldoen aan strenge normen.

Door gebruik te maken van onze toonaangevende mogelijkheden voor metaaladditieve productie, kunnen fabrikanten van medische apparatuur 3D-printen omarmen om de patiëntresultaten te verbeteren. Metal 3DP werkt samen met gezondheidszorgorganisaties om Metal AM te implementeren en de voordelen ervan voor gepersonaliseerde geneeskunde te ontsluiten.

Lees meer over metaalpoeders voor medisch