BAg-36 poeder

Inhoudsopgave

BAg-36 poederook bekend als zilver hardsoldeerpoeder, is een superheld in de wereld van metaalverbindingen. Stel je voor dat je twee stukken metaal permanent met elkaar moet verbinden, maar dan wel met een sterke verbinding bij hoge temperatuur. Dat is waar BAg-36 om de hoek komt kijken, met zijn superkrachten van uitstekende vloei, superieure sterkte en hittebestendigheid. Maar laten we, voordat we ons in de wondere wereld ervan verdiepen, een stapje terug doen en begrijpen waar hardsolderen allemaal om draait.

De kunst van het metaal matchen

Zie hardsolderen als het verfijnde oudere broertje of zusje van solderen. Terwijl solderen een metaal met een lager smeltpunt gebruikt om stukken samen te voegen, wordt bij hardsolderen een legering met een hoger smeltpunt zoals BAg-36 gebruikt. Dit zorgt voor een sterkere, duurzamere verbinding die bestand is tegen aanzienlijk hogere temperaturen. Het is alsof je superlijm gebruikt in vergelijking met een zware industriële lijm.

BAg-36: Onthulling van het metalen wonder

Laten we BAg-36 poeder nu wat beter leren kennen. Het is een op zilver gebaseerde hardsoldeerlegering, wat betekent dat zilver het hoofdbestanddeel is. Maar het is geen solitair product! BAg-36 bevat meestal andere elementen zoals koper, fosfor en soms cadmium, die elk een specifieke rol spelen in de opmerkelijke eigenschappen.

Hier is een tabel die de belangrijkste details van BAg-36 poeder samenvat:

Belangrijkste details Beschrijving
Materiaal Soldeerlegering op basis van zilver
Formulier Poeder
Kleur Zilverwit
Smeltpunt Ongeveer 620°C (1148°F)
Toepassingen Solderen van diverse metalen
Soldeerproces Solderen met vlam, inductie, oven
BAg-36 poeder

de eigenschappen van BAg-36 stroom

BAg-36 is niet alleen maar een mooi gezicht (nou ja, misschien een zilverachtig wit gezicht). Het heeft een reeks eigenschappen die het een goede keuze maken voor verschillende soldeertoepassingen. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste eigenschappen:

  • Uitstekende doorstroming: Stel je honing voor - zo vloeit BAg-36 poeder tijdens het hardsolderen. Dankzij deze uitzonderlijke vloeibaarheid vult het krappe spleten en creëert het een sterke capillaire werking, waardoor een naadloze verbinding ontstaat.
  • Superieure kracht: Laat je niet misleiden door de soepele vloei. BAg-36 verbindingen zijn bestand tegen aanzienlijke stress en druk, waardoor ze ideaal zijn voor toepassingen die een hoge mechanische sterkte vereisen. Zie het als de onzichtbare handdruk die uw wereld bij elkaar houdt.
  • Weerstand tegen hoge temperaturen: BAg-36 kan de hitte aan! Dankzij het hoge smeltpunt kan het verbindingen maken die goed presteren bij verhoogde temperaturen, waardoor het perfect is voor toepassingen zoals warmtewisselaars en uitlaatsystemen.
  • Oxidatiebestendigheid: Oxidatie, de nemesis van alle metalen, is geen partij voor BAg-36. Het vormt een beschermende laag die corrosie voorkomt. Het vormt een beschermende laag die corrosie voorkomt en de levensduur van je gesoldeerde verbindingen garandeert.

Het verkennen van verschillende metaalpoeder-modellen

De wereld van de hardsoldeerpoeders is enorm, maar BAg-36 is niet de enige held op het toneel. Hier volgt een nadere blik op 10 andere populaire metaalpoeders, elk met zijn eigen sterke punten en specialiteiten:

1. BNi-2: Dit hardsoldeerpoeder op nikkelbasis schittert als het gaat om het verbinden van ongelijksoortige metalen, vooral die met een hoge thermische uitzettingscoëfficiënt. Zie het als de diplomatieke hardsoldeerlegering die een brug slaat tussen verschillende metalen.

2. AWS A5.8 BCuP-3: Dit koper-fosfor hardsoldeerpoeder is een kosteneffectieve optie voor algemeen gebruik. Het vloeit goed en heeft een goede sterkte, waardoor het een populaire keuze is voor toepassingen waarbij BAg-36 misschien overkill is.

3. AWS A5.8 BNi-1: BNi-1, een andere kanshebber op basis van nikkel, blinkt uit in het hardsolderen van hoge-temperatuurlegeringen zoals Inconel en Hastelloy. Het is de muscle car onder de hardsoldeerpoeders, perfect voor toepassingen met hoge prestaties.

4. AWS A5.8 BCup-5: Dit koper-fosfor hardsoldeerpoeder biedt superieure hardsoldeereigenschappen in vergelijking met BCuP-3. Het heeft een hogere sterkte en betere vloei, waardoor het ideaal is voor toepassingen die wat meer oomph vereisen.

5. AgPd: Dit zilver-palladium hardsoldeerpoeder tilt hittebestendigheid naar een hoger niveau. Het is bestand tegen temperaturen van meer dan 800 °C (1472 °F), waardoor het de keuze bij uitstek is voor hardsolderen in extreme omstandigheden.

de toepassingen van BAg-36 poeder

BAg-36 poeder is niet alleen een kampioen in het laboratorium; het is een werkpaard in verschillende industrieën. Hier is een glimp van enkele toepassingen waar BAg-36 schittert:

  • HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning): BAg-36 hardsoldeer speelt een cruciale rol bij het verbinden van koperen buizen en fittingen die worden gebruikt in koel- en airconditioningsystemen. De uitstekende vloeibaarheid en hoge temperatuurbestendigheid zorgen voor lekvrije verbindingen die temperatuurschommelingen aankunnen.
  • Automobiel: Van radiatoren en condensors tot uitlaatspruitstukken en katalysatoren, BAg-36 hardsolderen is een belangrijke speler in de auto-industrie. De superieure sterkte en weerstand tegen trillingen maken het ideaal voor het maken van sterke, duurzame verbindingen in deze veeleisende toepassingen.
  • Productie van apparaten: BAg-36 hardsolderen helpt bij het assembleren van verschillende onderdelen in apparaten zoals koelkasten, ovens en wasmachines. Het vermogen om ongelijke metalen zoals koper en staal samen te voegen maakt het een veelzijdige keuze voor fabrikanten.
  • Sanitair: BAg-33 hardsolderen is een populaire keuze voor het verbinden van koperen leidingen in loodgieterssystemen. De uitstekende vloeibaarheid en capillaire werking zorgen voor strakke verbindingen die bestand zijn tegen hoge waterdruk.
  • Medische hulpmiddelen: Als het gaat om delicate medische apparatuur, biedt solderen met BAg-36 een betrouwbare oplossing. De biocompatibiliteit en het vermogen om sterke, lekvrije verbindingen te maken, maken het geschikt voor toepassingen zoals katheters en warmtewisselaars die worden gebruikt in medische apparatuur.

Specificaties, maten en kwaliteiten

Nu we de toepassingen hebben bekeken, laten we ons verdiepen in de details van BAg-36 poeder. Hier is een tabel met de specificaties, afmetingen en kwaliteiten:

Specificatie Beschrijving
Materiaal Zilver (49%), Koper (30%), Fosfor (6,8%)
Smeltpunt 620°C (1148°F)
Bereik hardsoldeertemperatuur 650°C - 750°C (1202°F - 1382°F)
Beschikbare maten Gewoonlijk variërend van 10 micron tot 180 micron (maaswijdten 100 - 80)
Cijfers AMS 4784, AWS A5.8 BAg-36

De prijs is goed: Leveranciers en kosten onderzoeken

De kosten van BAg-36 poeder kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

  • Hoeveelheid: Grotere hoeveelheden hebben meestal een lagere prijs per eenheid.
  • Maaswijdte: Fijnere maaswijdten (kleinere deeltjes) kosten over het algemeen meer.
  • Leverancier: Verschillende leveranciers kunnen verschillende prijsstructuren hebben.

Hier is een tabel met een aantal potentiële leveranciers van BAg-36 poeder:

Leverancier Website
Metaallegeringen Corporation https://www.metalalloyscorporation.com/
Amerikaanse lasvereniging (AWS) https://www.aws.org/
ESCO Metalen https://newescometals.com/
Speciale lasproducten https://specialisedwelding.co.uk/

de voor- en nadelen van BAg-36

Zoals elke superheld heeft BAg-36 zijn sterke en zwakke punten. Hier volgt een overzicht van zijn voordelen en beperkingen:

Voordelen:

  • Uitstekende doorstroming: Zorgt voor strakke gewrichten en een goede capillaire werking.
  • Superieure kracht: Creëert sterke, duurzame bindingen die bestand zijn tegen hoge belasting.
  • Weerstand tegen hoge temperaturen: Geschikt voor toepassingen met hoge temperaturen.
  • Oxidatiebestendigheid: Biedt langdurige bescherming tegen corrosie.
  • Veelzijdigheid: Kan worden gebruikt om verschillende metalen te hardsolderen.

Nadelen:

  • Kosten: BAg-36 kan duurder zijn in vergelijking met sommige andere hardsoldeerlegeringen.
  • Zilvergehalte: De aanwezigheid van zilver kan zorgen baren voor het milieu wat betreft de verwijdering.
  • Fuming: Bij solderen met BAg-36 kunnen dampen vrijkomen die goed geventileerd moeten worden.
BAg-36 poeder

FAQ

Hier is een tabel met veelgestelde vragen over BAg-36 poeder:

1. Welke veiligheidsmaatregelen moeten worden genomen bij het gebruik van BAg-36 poeder?

BAg-36 poeder kan, net als veel metaalpoeders, enkele gezondheidsrisico's met zich meebrengen als er niet op de juiste manier mee wordt omgegaan. Hier zijn enkele essentiële veiligheidsmaatregelen om te volgen:

  • Draag de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE): Dit omvat handschoenen, een veiligheidsbril en een ademhalingstoestel. Handschoenen beschermen je handen tegen huidirritatie door het poeder. Een veiligheidsbril beschermt je ogen tegen rondvliegende deeltjes tijdens het hardsolderen. Een ademhalingstoestel, vooral wanneer je in slecht geventileerde ruimtes werkt, is cruciaal om te voorkomen dat je schadelijke dampen inademt die tijdens het hardsoldeerproces ontstaan.
  • Zorg voor goede ventilatie: Zorg voor voldoende luchtstroom in je werkruimte om blootstelling aan dampen te minimaliseren. Open ramen of gebruik een lokaal afzuigsysteem om dampen en in de lucht zwevende deeltjes te verwijderen.
  • Vermijd contact met de huid: Minimaliseer direct contact met BAg-36 poeder. Draag handschoenen en was uw handen grondig met water en zeep na het hanteren van het poeder.
  • Beoefen goede hygiëne: Niet eten, drinken of roken tijdens het werken met BAg-36 poeder. Was je handen voor de pauze en na het hardsoldeerproces.
  • Gooi afval op de juiste manier weg: Gooi BAg-36 poeder of hardsoldeer niet onverantwoord weg. Raadpleeg uw plaatselijke voorschriften voor de juiste verwijderingsprocedures.

2. Wat zijn enkele alternatieve hardsoldeerlegeringen voor BAg-36?

Hoewel BAg-36 uitstekende eigenschappen biedt, zijn in sommige situaties alternatieve hardsoldeerlegeringen nodig. Hier zijn een paar opties om te overwegen:

  • AWS A5.8 BCuP-3: Deze koper-fosfor hardsoldeerlegering is een kosteneffectieve keuze voor algemeen hardsolderen. Het vloeit goed en is sterk en is geschikt voor toepassingen waarbij BAg-36 misschien overkill is.
  • AWS A5.8 BNi-1: Deze op nikkel gebaseerde hardsoldeerlegering blinkt uit in het verbinden van hoge-temperatuurlegeringen zoals Inconel en Hastelloy. Het is een sterke mededinger voor toepassingen met hoge prestaties die weerstand tegen extreme temperaturen vereisen.
  • AWS A5.8 BCup-5: Deze koper-fosfor hardsoldeerlegering biedt superieure hardsoldeereigenschappen in vergelijking met BCuP-3 en heeft een hogere sterkte en betere vloei. Het is ideaal voor toepassingen die wat meer kracht vragen.

Het beste alternatief hangt af van de specifieke behoeften van je project. Houd rekening met factoren zoals de te verbinden basismetalen, de vereiste verbindingssterkte en de bedrijfstemperatuur bij het kiezen van een alternatieve soldeerlegering.

3. Kan BAg-36 poeder worden gebruikt voor het hardsolderen van aluminium?

BAg-36 poeder wordt over het algemeen niet aanbevolen voor het hardsolderen van aluminium omdat het broze verbindingen kan veroorzaken. Voor het hardsolderen van aluminium zijn vaak speciale hardsoldeerlegeringen nodig die speciaal voor aluminium zijn samengesteld om sterke en betrouwbare verbindingen te garanderen.

4. Hoe lang gaat BAg-36 hardsolderen mee?

BAg-36 gesoldeerde verbindingen kunnen, wanneer ze correct worden uitgevoerd en tegen corrosie worden beschermd, tientallen jaren meegaan. De levensduur hangt af van verschillende factoren, zoals de toepassing, de omgevingsomstandigheden en de aanwezigheid van corrosieve elementen.

5. Is BAg-36 poeder recyclebaar?

Het zilvergehalte in BAg-36 poeder maakt het potentieel recyclebaar. Het recyclageproces kan echter complex zijn en kan afhangen van plaatselijke voorschriften en beschikbare faciliteiten. Neem contact op met uw plaatselijke recyclingcentrum of metaalschroothandelaar voor specifieke informatie over het recyclen van BAg-36 poeder in uw omgeving.

ken meer 3D-printprocessen

Delen op

Facebook
Twitteren
LinkedIn
WhatsAppen
E-mail
metalen 3dp-logo klein

MET3DP Technology Co, LTD is een toonaangevende leverancier van additieve productieoplossingen met hoofdkantoor in Qingdao, China. Ons bedrijf is gespecialiseerd in 3D printapparatuur en hoogwaardige metaalpoeders voor industriële toepassingen.

Onderzoek om de beste prijs en een op maat gemaakte oplossing voor uw bedrijf te krijgen!

gerelateerde artikelen

Over Met3DP

Video afspelen

Recente update

Ons product

Koop Metal3DP's
Productbrochure

Ontvang de nieuwste producten en prijslijst