S136 staalpoeder

Inhoudsopgave

Poedermetallurgie (PM) is een productietechniek die metaalpoeders gebruikt om complexe en bijna netvormige onderdelen te maken. Het biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditioneel gieten en machinaal bewerken, zoals ontwerpflexibiliteit, materiaalefficiëntie en de mogelijkheid om onderdelen met unieke eigenschappen te produceren. Maar de magie van PM ligt in de metaalpoeders zelf, en S136 staalpoeder onderscheidt zich als een kampioen op dit gebied.

Onthul de kracht van S136

S136 is een martensitisch roestvast staal dat speciaal ontworpen is voor poedermetallurgietoepassingen. Het heeft een unieke chemische samenstelling die het een winnende combinatie van sterkte, corrosiebestendigheid en uitstekende vervormbaarheid geeft - allemaal cruciale eigenschappen voor hoogwaardige PM onderdelen.

Hier volgt een overzicht van de belangrijkste kenmerken van S136:

Eigendom Beschrijving
Chemische Samenstelling (wt%) C: 0,40%, Si: 1,00%, Mn: 1,00%, Cr: 12,00%, Mo: 0,30%, Ni: 0,50%
Hardheid Tot 58 HRC (Rockwell hardheid)
Corrosieweerstand Uitstekende weerstand tegen slijtage, schuren en lichte corrosie
Vervormbaarheid Goede vervormbaarheid voor complexe vormen
Sinterbaarheid Bereikt een hoge dichtheid tijdens het sinterproces
S136 staalpoeder

Ontdek S136 staalpoeder voor PM

S136 is niet de enige speler in het PM kruitspel. Hier is een blik op enkele andere veelgebruikte metaalpoeders en hun sterke punten:

  • 316L Roestvrij staal Poeder: 316L poeder is de koning van de corrosiebestendigheid en blinkt uit in toepassingen waarbij weerstand tegen agressieve chemicaliën en omgevingen vereist is.
  • 17-4 PH Roestvrij staal Poeder: Door zijn hoge sterkte en goede taaiheid is 17-4 PH een goede keuze voor ruimtevaart en medische onderdelen.
  • Poeders van nikkellegering (IN625, Inconel 625): Nikkellegeringspoeders zijn uitzonderlijk sterk en oxidatiebestendig bij hoge temperaturen en worden gebruikt in onderdelen voor straalmotoren en warmtewisselaars.
  • Poeders van gereedschapsstaal (H13, AISI H13): Gereedschapsstaalpoeders staan bekend om hun uitzonderlijke slijtvastheid en hun vermogen om warm te werken en zijn ideaal voor mallen en matrijzen.
  • Koperpoeders: Met hun hoge thermische en elektrische geleidbaarheid worden koperpoeders gebruikt in koellichamen, elektrische connectoren en elektromagnetische componenten.
  • Titaanpoeders: Lichtgewicht en met een uitstekende verhouding tussen sterkte en gewicht worden titaniumpoeders gebruikt in de ruimtevaart en biomedische toepassingen.
  • Aluminiumpoeder: De zeer rendabele en lichte aluminiumpoeders worden gebruikt in koellichamen, elektronische behuizingen en auto-onderdelen.
  • MIM-poeders (metaalspuitgieten): Deze voorgelegeerde poeders combineren metaalpoeder met een bindmiddel voor ingewikkelde en bijna netvormige onderdelen.

Toepassingen van S136 staalpoeder

De unieke mix van eigenschappen van S136 ontsluit zijn potentieel in een verscheidenheid aan toepassingen. Laten we eens kijken naar enkele belangrijke gebieden waar S136 uitblinkt:

Sollicitatie Voordelen
Tandwielen Door zijn hoge sterkte en slijtvastheid is S136 ideaal voor tandwielen en kettingwielen in krachtoverbrengingssystemen.
Snij- en knipgereedschap De uitstekende slijtvastheid van S136 vertaalt zich in scherpe en duurzame snij- en knipgereedschappen.
Lagers en bussen S136 biedt een winnende combinatie van sterkte, slijtvastheid en corrosiebestendigheid voor lagers en bussen.
Vorm- en vormgereedschap De goede vervormbaarheid van S136 maakt complexe gereedschapsvormen mogelijk met behoud van hoge sterkte en slijtvastheid.
Ruimtevaart- en defensieonderdelen De sterkte-gewichtsverhouding en corrosiebestendigheid van S136 maken het geschikt voor bepaalde luchtvaart- en defensietoepassingen.

Specificaties van S136 staalpoeder

Wanneer je S136 poeder selecteert voor je PM project, is het van cruciaal belang om de specificaties te kennen. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste parameters:

Parameter Beschrijving
Deeltjesgrootte Meestal tussen 10 en 50 micron (μm).
Schijnbare dichtheid Ongeveer 4,5 g/cm³ (gram per kubieke centimeter).
Vloeibaarheid Goede vloeibaarheid voor efficiënte poederverwerking en verdichting.
Sintertemperatuur Gewoonlijk varieert het van 1120°C tot 1150°C (Celsius).

Sourcing S136: een gids voor uw PM-reis

Het vinden van betrouwbare leveranciers voor je S136 poederbehoeften is van vitaal belang voor een succesvol PM project. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

  • Reputatie en ervaring: Zoek naar gevestigde leveranciers met een bewezen staat van dienst in het leveren van S136-poeder van hoge kwaliteit voor PM-toepassingen.
  • Kwaliteit en certificering van poeder: Zorg ervoor dat de leverancier S136 poeder levert dat voldoet aan de industrienormen en zich houdt aan relevante certificeringen zoals ASTM International (ASTM) of het Europees Comité voor Normalisatie (CEN).
  • Technische ondersteuning: Kies een leverancier die technische ondersteuning biedt om je te helpen bij het selecteren van de juiste S136 poedersoort en deeltjesgrootte voor jouw specifieke toepassing.
  • Prijs en beschikbaarheid: Vergelijk de prijzen van verschillende leveranciers en houd daarbij rekening met factoren als bestelhoeveelheden, levertijden en eventuele vereisten voor minimumbestellingen.

Voor- en nadelen van S136 staalpoeder

Elk materiaal heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Laten we de voor- en nadelen van S136 voor PM-toepassingen eens tegen elkaar afwegen:

Pluspunten

  • Uitstekende sterkte en slijtvastheid: S136 blinkt uit in toepassingen die een hoge sterkte en slijtvastheid vereisen.
  • Goede corrosiebestendigheid: S136 biedt een goede weerstand tegen lichte corrosie, waardoor het geschikt is voor diverse omgevingen.
  • Vormbaarheid: In vergelijking met sommige andere PM-staalsoorten met hoge sterkte vertoont S136 een goede vervormbaarheid, waardoor meer ingewikkelde vormen mogelijk zijn.
  • Sinterbaarheid: S136 bereikt gemakkelijk een hoge dichtheid tijdens het sinterproces, wat leidt tot sterke en betrouwbare PM-onderdelen.

Nadelen

  • Kosten: In vergelijking met sommige meer gangbare PM-staalsoorten kan S136 iets duurder zijn vanwege de specifieke legeringselementen.
  • Bewerkbaarheid: S136 kan een uitdaging zijn om te bewerken vanwege de hoge hardheid. Nabewerkingstechnieken zoals slijpen of polijsten kunnen nodig zijn.
  • Beperkte prestaties bij hoge temperaturen: Hoewel S136 over het algemeen goede eigenschappen heeft, is het misschien niet de beste keuze voor toepassingen die extreme prestaties bij hoge temperaturen vereisen.

De keuze maken: Wanneer S136 overwegen?

S136 is een uitstekende keuze voor PM-toepassingen waarbij de volgende factoren cruciaal zijn:

  • Hoge sterkte en slijtvastheid: Als je voor je toepassing onderdelen nodig hebt die bestand zijn tegen aanzienlijke slijtage, dan is S136 een sterke kanshebber.
  • Matig Corrosiebestendig: Voor omgevingen met milde corrosieve elementen biedt S136 voldoende bescherming.
  • Vormbaarheid: Als uw PM onderdelen complexe vormen vereisen, biedt de goede vervormbaarheid van S136 ontwerpflexibiliteit.
  • Sinterbaarheid: Wanneer het bereiken van een hoge dichtheid in het uiteindelijke PM onderdeel een prioriteit is, is de sinterbaarheid van S136 een belangrijk voordeel.

Onthoud dat de keuze van het ideale PM-materiaal afhangt van de specifieke behoeften van uw project. Houd rekening met factoren zoals de vereiste mechanische eigenschappen, blootstelling aan de omgeving, kostenbeperkingen en de gewenste complexiteit van het onderdeel voordat u een beslissing neemt.

S136 staalpoeder

FAQ

V: Hoe verhoudt S136 zich tot andere roestvrijstalen poeders voor PM?

A: Vergeleken met de standaard 300 serie roestvrijstalen poeders, biedt S136 een superieure sterkte en slijtvastheid. Echter, 316L roestvast staal poeder heeft een betere algemene corrosiebestendigheid. Wanneer zowel sterkte als corrosiebestendigheid cruciaal zijn, bieden sommige fabrikanten hoog-stikstof versies van 316L aan die een balans van deze eigenschappen bieden.

V: Kan S136 een warmtebehandeling ondergaan voor nog betere eigenschappen?

A: Ja, S136 kan een warmtebehandeling ondergaan om een nog hogere hardheid en slijtvastheid te verkrijgen. Dit kan echter ten koste gaan van de vervormbaarheid en taaiheid.

V: Zijn er veiligheidsoverwegingen bij het werken met S136 poeder?

A: S136-poeder kan, net als de meeste metaalpoeders, irriterend zijn voor de luchtwegen. De juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE) zoals stofmaskers en handschoenen worden aanbevolen bij het werken met S136-poeder. Daarnaast zijn goede ventilatie en huishoudelijke praktijken essentieel om blootstelling aan stof tot een minimum te beperken.

Conclusie

S136 staalpoeder is een waardevol onderdeel van de gereedschapskist van PM. De combinatie van sterkte, slijtvastheid, vervormbaarheid en goede corrosiebestendigheid maakt het geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Door de eigenschappen en beperkingen te begrijpen en het te vergelijken met andere PM materialen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen of S136 de juiste keuze is voor uw volgende PM project.

ken meer 3D-printprocessen

Delen op

Facebook
Twitteren
LinkedIn
WhatsAppen
E-mail
metalen 3dp-logo klein

MET3DP Technology Co, LTD is een toonaangevende leverancier van additieve productieoplossingen met hoofdkantoor in Qingdao, China. Ons bedrijf is gespecialiseerd in 3D printapparatuur en hoogwaardige metaalpoeders voor industriële toepassingen.

Onderzoek om de beste prijs en een op maat gemaakte oplossing voor uw bedrijf te krijgen!

gerelateerde artikelen

Over Met3DP

Video afspelen

Recente update

Ons product

Koop Metal3DP's
Productbrochure

Ontvang de nieuwste producten en prijslijst