in718 poeder

Inhoudsopgave

Additive manufacturing, ook bekend als 3D-printen, heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we complexe onderdelen en componenten produceren. Een materiaal dat op dit gebied veel terrein heeft gewonnen is IN718 poedereen superlegering die bekend staat om zijn uitzonderlijke sterkte, corrosiebestendigheid en prestaties bij hoge temperaturen. Dit artikel duikt in de wereld van IN718 poeder en onderzoekt de samenstelling, eigenschappen, toepassingen en de rol ervan in de additive manufacturing industrie.

IN718 Poeder Samenstelling en Eigenschappen

Eigendom Waarde/Omschrijving
Samenstelling Superlegering op basis van nikkel met chroom, ijzer, niobium, molybdeen en andere legeringselementen
Dikte Ongeveer 8,19 g/cm³
Smeltpunt 1260°C - 1336°C (2300°F - 2437°F)
Treksterkte Uiteindelijke treksterkte tot 1240 MPa (180 ksi)
Opbrengststerkte Opbrengststerkte tot 1100 MPa (160 ksi)
Verlenging Verlenging tussen 12-21%
Hardheid Rockwell C hardheid tot 45 HRC
Corrosieweerstand Uitstekende weerstand tegen oxidatie en corrosie
Sterkte bij hoge temperatuur Behoudt hoge sterkte tot 700°C (1292°F)

IN718 poeder is een superlegering op basis van nikkel die zijn sterkte en corrosieweerstand ontleent aan een zorgvuldig uitgebalanceerde samenstelling van chroom, ijzer, niobium, molybdeen en andere legeringselementen. Het hoge smeltpunt, de treksterkte en de vloeigrens maken het een ideale keuze voor toepassingen die uitzonderlijke mechanische eigenschappen vereisen, vooral in omgevingen met hoge temperaturen.

in718 poeder

Industriële toepassingen van IN718 Poeder

Sollicitatie Beschrijving
Lucht- en ruimtevaart Gebruikt in turbinebladen, schijven, omhulsels en andere hete onderdelen van vliegtuigmotoren
Stroomopwekking Gebruikt in gasturbinecomponenten, klepcomponenten en andere toepassingen bij hoge temperaturen
Olie en gas Gebruikt in downhole-gereedschappen, kleppen en componenten die worden blootgesteld aan zware omgevingen
Chemische verwerking Gebruikt in drukvaten, pijpleidingen en apparatuur voor de behandeling van corrosieve materialen
Additieve productie Veel gebruikt voor 3D printen van ingewikkelde onderdelen en prototypes in verschillende industrieën

De veelzijdigheid van IN718 poeder heeft het een populaire keuze gemaakt in tal van industrieën, met name in de ruimtevaart, energieopwekking, olie en gas en chemische verwerking. Omdat het bestand is tegen extreme temperaturen en corrosieve omgevingen, is het een materiaal van onschatbare waarde voor kritieke onderdelen in deze sectoren. Bovendien heeft de komst van additive manufacturing de toepassingen van IN718 poeder verder uitgebreid, waardoor de productie mogelijk is van complexe geometrieën en ingewikkelde onderdelen die voorheen moeilijk of onmogelijk te maken waren met traditionele methoden.

IN718 Poeder Specificaties en Leveranciers

Specificatie Beschrijving
AMS 5662 Specificatie voor IN718-poeder gebruikt in additieve productieprocessen
AMS 5664 Specificatie voor IN718-poeder gebruikt in HIP-processen (hot isostatic pressing)
AMS 5383 Specificatie voor smeedijzeren IN718-legering
Leverancier Plaats Bereik poedergrootte Certificering
Timmerman additief Verenigde Staten 15-53 μm AMS 5662, ISO 9001
Sandvik Additive Manufacturing Zweden 10-45 µm AMS 5662, ISO 9001
Höganäs AB Zweden 15-45 µm AMS 5662, ISO 9001
Praxair Oppervlaktetechnologieën Verenigde Staten 15-53 μm AMS 5662, ISO 9001
LPW Technology Ltd. Verenigd Koninkrijk 15-53 μm AMS 5662, ISO 9001

De kwaliteit en consistentie van IN718 poeder zijn cruciaal om de prestaties en betrouwbaarheid van de uiteindelijke componenten te garanderen. Verschillende specificaties, zoals AMS 5662 en AMS 5664, bepalen de productie en kwaliteitscontrole van IN718 poeder voor additieve productie en heet isostatisch persen. Belangrijke leveranciers van IN718-poeder zijn onder andere Carpenter Additive, Sandvik Additive Manufacturing, Höganäs AB, Praxair Surface Technologies en LPW Technology Ltd.

Voordelen en beperkingen van IN718 Poeder

Voordelen Beperkingen
Hoge sterkte-gewichtsverhouding Beperkte vervormbaarheid bij kamertemperatuur
Uitstekende corrosieweerstand Gevoelig voor scheuren door ouderdom
Uitzonderlijke prestaties bij hoge temperaturen Moeilijk te bewerken in gesmede vorm
Veelzijdig in verschillende industrieën Hoge kosten in vergelijking met sommige andere legeringen
Mogelijkheid tot additieve productie Potentieel voor anisotrope eigenschappen in AM onderdelen

IN718 poeder biedt verschillende voordelen, waaronder een hoge sterkte-gewichtsverhouding, uitstekende corrosiebestendigheid en uitzonderlijke prestaties bij hoge temperaturen. Deze eigenschappen maken het een ideaal materiaal voor toepassingen waar sterkte, duurzaamheid en weerstand tegen ruwe omgevingen van cruciaal belang zijn. Bovendien biedt de mogelijkheid om IN718 poeder te gebruiken in additieve productieprocessen nieuwe mogelijkheden voor het creëren van complexe geometrieën en geoptimaliseerde ontwerpen.

IN718 poeder heeft echter ook enkele beperkingen. De beperkte vervormbaarheid bij kamertemperatuur en de gevoeligheid voor scheuren door veroudering kunnen een uitdaging vormen in bepaalde toepassingen. Bovendien kan het materiaal moeilijk te bewerken zijn in zijn ruwe vorm en kunnen de hoge kosten in vergelijking met sommige andere legeringen een overweging zijn bij kostengevoelige projecten. Additieve productie met IN718 poeder kan ook resulteren in anisotrope eigenschappen, waarbij de mechanische eigenschappen kunnen variëren afhankelijk van de bouwrichting.

IN718 Prijs- en kostenoverwegingen voor poeder

De kosten van IN718 poeder kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals leverancier, hoeveelheid en poedergrootteverdeling. Over het algemeen is IN718 poeder duurder dan sommige andere veelgebruikte metaalpoeders vanwege de speciale samenstelling en verwerkingsvereisten. Hier zijn enkele geschatte prijsbereiken voor IN718 poeder:

Poedergrootte Prijsklasse (USD/kg)
15-45 µm $150 – $300
45-105 μm $120 – $250
105-150 μm $100 – $220

Het is belangrijk om te weten dat deze prijzen onderhevig zijn aan wijzigingen op basis van marktomstandigheden en dat ze moeten worden geverifieerd bij leveranciers voor nauwkeurige prijsopgaven. Bovendien kunnen factoren zoals transportkosten, invoerrechten en minimale bestelhoeveelheden van invloed zijn op de totale kosten.

Bij het overwegen van het gebruik van IN718 poeder voor additieve productie of andere toepassingen is het essentieel om de kosten af te wegen tegen de prestatievereisten en voordelen die het materiaal biedt. Hoewel IN718 poeder duurder kan zijn dan sommige alternatieven, rechtvaardigen de uitzonderlijke eigenschappen en veelzijdigheid vaak de hogere kosten in toepassingen waar prestaties en betrouwbaarheid van het grootste belang zijn.

in718 poeder

FAQ

Vraag Antwoord
Wat maakt IN718 poeder geschikt voor additieve productie? De hoge sterkte, corrosiebestendigheid en hoge temperatuurprestaties van IN718 poeder maken het een ideale keuze voor de productie van onderdelen met behulp van additieve productietechnieken zoals poederbedfusie of directed energy deposition. De lasbaarheid en het vermogen om de mechanische eigenschappen te behouden na nabewerking dragen ook bij aan de geschiktheid voor AM.
Hoe beïnvloedt de poedergrootteverdeling de eigenschappen van additief vervaardigde onderdelen? De verdeling van de poedergrootte kan factoren zoals oppervlakteafwerking, dichtheid en mechanische eigenschappen van het uiteindelijke onderdeel beïnvloeden. Kleinere poederformaten resulteren over het algemeen in gladdere oppervlakken en hogere dichtheden, maar kunnen ook het risico op agglomeratie en verwerkingsproblemen vergroten. Grotere poederformaten kunnen de vloeibaarheid verbeteren, maar kunnen leiden tot ruwere oppervlakken en lagere dichtheden. Het selecteren van de juiste poedergrootteverdeling is cruciaal voor het optimaliseren van het additieve productieproces en het bereiken van de gewenste producteigenschappen.
Wat zijn de typische nabewerkingsstappen voor IN718-poederonderdelen die via additieve productie worden geproduceerd? Gangbare nabewerkingsstappen voor IN718 poederonderdelen zijn onder andere warmtebehandeling met spanningsontlasting, heet isostatisch persen (HIP), gloeien in oplossing en verouderen. Deze processen helpen restspanningen te verminderen, verbeteren de dichtheid en homogeniteit van de microstructuur en verbeteren de mechanische eigenschappen. De specifieke nabewerkingsstappen en -parameters kunnen variëren afhankelijk van de toepassing en de gewenste eigenschappen.
Hoe beïnvloedt de bouworiëntatie de mechanische eigenschappen van additief geproduceerde IN718-onderdelen? De bouwrichting kan de mechanische eigenschappen van additief geproduceerde IN718 onderdelen beïnvloeden door de anisotrope aard van het materiaal. Onderdelen die verticaal zijn georiënteerd vertonen meestal hogere sterktes in de bouwrichting, terwijl onderdelen die horizontaal zijn georiënteerd een hogere taaiheid en breuktaaiheid in de dwarsrichting kunnen hebben. Zorgvuldige overweging van de bouwrichting en de invloed daarvan op de uiteindelijke onderdeeleigenschappen is essentieel.
Wat zijn de mogelijke beperkingen of uitdagingen bij het gebruik van IN718-poeder in additieve productie? Enkele uitdagingen bij het gebruik van IN718 poeder in additieve productie zijn de hoge kosten, het potentieel voor anisotrope eigenschappen, de gevoeligheid voor scheuren of defecten en de noodzaak voor nauwkeurige procescontrole en optimalisatie. Bovendien kunnen nabewerkingsstappen zoals HIP en warmtebehandelingen nodig zijn om de gewenste mechanische eigenschappen te bereiken, wat de algehele complexiteit en kosten verhoogt. De juiste materiaalbehandeling, opslag en procesbewaking zijn cruciaal om deze uitdagingen te beperken.

ken meer 3D-printprocessen

Delen op

Facebook
Twitteren
LinkedIn
WhatsAppen
E-mail
metalen 3dp-logo klein

MET3DP Technology Co, LTD is een toonaangevende leverancier van additieve productieoplossingen met hoofdkantoor in Qingdao, China. Ons bedrijf is gespecialiseerd in 3D printapparatuur en hoogwaardige metaalpoeders voor industriële toepassingen.

Onderzoek om de beste prijs en een op maat gemaakte oplossing voor uw bedrijf te krijgen!

gerelateerde artikelen

Over Met3DP

Video afspelen

Recente update

Ons product

Koop Metal3DP's
Productbrochure

Ontvang de nieuwste producten en prijslijst