Nikkel Chroom Poeder

Inhoudsopgave

Nikkelchroompoederook bekend als nichroom of NiCr, is een veelzijdige legering die voornamelijk bestaat uit nikkel en chroom. Dit opmerkelijke materiaal heeft wijdverspreide toepassingen gevonden in verschillende industrieën vanwege de uitzonderlijke eigenschappen, waaronder een hoge weerstand tegen corrosie, mechanische sterkte en uitzonderlijke hittebestendigheid.

Eigenschappen en kenmerken van nikkelchroompoeder

Eigendom Beschrijving
Samenstelling Bestaat meestal uit 60% nikkel en 20-25% chroom, met kleine hoeveelheden van andere elementen zoals ijzer, silicium en koolstof.
Weerstand tegen hoge temperaturen Nichrome heeft een uitstekende weerstand tegen oxidatie en aanslag, zelfs bij temperaturen tot 1200 °C, waardoor het geschikt is voor toepassingen bij hoge temperaturen.
Corrosieweerstand Het chroomgehalte in nichroom zorgt voor een uitstekende weerstand tegen corrosie, waardoor het kan worden gebruikt in ruwe omgevingen.
Elektrische weerstand Nichrome heeft een relatief hoge elektrische weerstand die toeneemt met de temperatuur, waardoor het ideaal is voor verwarmingselementen en weerstanden.
Mechanische kracht De legering heeft een goede mechanische sterkte en taaiheid, waardoor het in verschillende vormen en maten kan worden gevormd.
Niet-magnetische eigenschappen Nichrome is niet-magnetisch, waardoor het geschikt is voor toepassingen waar magnetische velden een probleem vormen.
nikkelchroom poeder

Toepassingen van Nikkel Chroom Poeder

Nikkelchroompoeder vindt toepassingen in een breed scala aan industrieën, waaronder:

 1. Verwarmingselementen: Nichrome wordt veel gebruikt bij de productie van verwarmingselementen voor verschillende apparaten, zoals broodroosters, ovens, haardrogers en industriële ovens, vanwege de uitstekende hittebestendigheid en elektrische eigenschappen.
 2. Weerstanden: De hoge elektrische weerstand van nichroom maakt het een ideaal materiaal voor de productie van weerstanden die worden gebruikt in elektronische circuits en apparaten.
 3. Laselektroden: Nichrome wordt vaak gebruikt als bekledingsmateriaal voor laselektroden en zorgt voor een betere corrosiebestendigheid en mechanische eigenschappen.
 4. Gieterij en metaalindustrie: Nichroompoeder wordt gebruikt in gieterijen en metallurgische processen, als beschermlaag of om de eigenschappen van metaallegeringen te verbeteren.
 5. Chemische verwerking: De corrosiebestendigheid van nichroom maakt het geschikt voor gebruik in chemische verwerkingsapparatuur, zoals reactievaten en leidingsystemen.
 6. Ruimtevaart en auto-industrie: Nichrome componenten worden gebruikt in verschillende lucht- en ruimtevaart- en automobieltoepassingen, waaronder motoronderdelen, uitlaatsystemen en hittebestendige coatings.

Productie van nikkelchroompoeder

Nikkelchroompoeder wordt meestal geproduceerd via verschillende metallurgische processen, waaronder:

 1. Verneveling: Gesmolten nichroomlegering wordt geatomiseerd tot fijne poederdeeltjes met behulp van gas- of waterstralen onder hoge druk.
 2. Mechanisch legeren: Elementaire poeders van nikkel en chroom worden mechanisch samengelegeerd door middel van hoogenergetisch kogelmalen of andere mechanische processen.
 3. Chemische synthese: Nichroom poeder kan worden gesynthetiseerd via chemische routes, zoals elektrodepositie, sol-gel processen, of precipitatie uit oplossing.

De gekozen productiemethode hangt af van de gewenste deeltjesgrootte, zuiverheid en specifieke toepassingsvereisten.

Nikkel-chroom poeder leveranciers

Er zijn talloze bedrijven die gespecialiseerd zijn in de productie en levering van nikkelchroompoeder. Enkele van de belangrijkste leveranciers zijn:

Leverancier Plaats Aanbod
Sandvik-materiaaltechnologie Zweden Hoogwaardige nichroompoeders voor diverse toepassingen
Timmerman poederproducten Verenigde Staten Nichroom poeders met aanpasbare samenstellingen en deeltjesgrootte
Höganäs AB Zweden Nichroompoeder voor verwarmingselementen, weerstanden en lastoepassingen
Kennametal Inc. Verenigde Staten Nichroompoeder voor metallurgische en industriële toepassingen
H.C. Starck GmbH Duitsland Nichroompoeder voor de elektronica-, chemische en ruimtevaartindustrie

Het is essentieel om een gerenommeerde leverancier zorgvuldig te evalueren en te selecteren op basis van factoren zoals productkwaliteit, consistentie, technische ondersteuning en prijs.

Nikkel Chroom Poeder Prijsklasse

De prijs van nikkelchroompoeder kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder:

 • Samenstelling: Poeders met een hoger nikkelgehalte of gespecialiseerde legeringssamenstellingen zijn meestal duurder.
 • Deeltjesgrootte: Voor fijnere deeltjes worden doorgaans hogere prijzen betaald vanwege de hogere verwerkings- en productievereisten.
 • Zuiverheidsniveau: Hogere zuiverheidsniveaus leiden tot hogere kosten vanwege de extra raffinageprocessen.
 • Sollicitatie: Poeders bedoeld voor gespecialiseerde toepassingen, zoals luchtvaart of elektronica, kunnen hoger geprijsd zijn vanwege strenge kwaliteits- en prestatievereisten.
 • Hoeveelheid: Voor bulkorders gelden vaak kwantumkortingen in vergelijking met kleinere hoeveelheden.

Gewoonlijk kan het prijsbereik voor nikkelchroompoeder variëren van $10 tot $50 per kilogram, waarbij speciale kwaliteiten of zeer geraffineerde poeders prijzen boven $100 per kilogram bereiken.

De juiste keuze maken Nikkel Chroom Poeder Leverancier

Bij het kiezen van een leverancier voor nikkelchroompoeder is het van cruciaal belang om verschillende factoren in overweging te nemen om ervoor te zorgen dat je een product van hoge kwaliteit ontvangt dat aan je specifieke eisen voldoet. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

Factor Beschrijving
Kwaliteit en consistentie Evalueer de kwaliteitscontroleprocessen, certificeringen en het vermogen van de leverancier om consistent nichroompoeder met de gewenste specificaties te produceren.
Technische ondersteuning Beoordeel de technische expertise van de leverancier en de bereidheid om advies te geven over productselectie, toepassingsadviezen en ondersteuning bij het oplossen van problemen.
Levering en levertijden Houd rekening met het vermogen van de leverancier om te voldoen aan je levertijden en productieschema's, maar ook met hun reactievermogen op vragen en orderwijzigingen.
Aanpassingsopties Bepaal of de leverancier aanpassingsopties biedt voor samenstelling, deeltjesgrootte en andere eigenschappen om te voldoen aan uw specifieke toepassingsbehoeften.
Prijzen en betalingsvoorwaarden Evalueer de prijsstructuur van de leverancier, de betalingsvoorwaarden en eventuele volumekortingen of langlopende leveringsovereenkomsten.
Reputatie en klantenservice Onderzoek de reputatie van de leverancier in de branche, de beoordelingen van klanten en het niveau van de klantenservice en ondersteuning die ze bieden.
Naleving en certificeringen Zorg ervoor dat de leverancier zich houdt aan de relevante industrienormen en regelgeving en de benodigde certificeringen heeft voor uw specifieke toepassing of bedrijfstak.

Door deze factoren zorgvuldig te overwegen, kun je een betrouwbare leverancier vinden die nikkelchroompoeder van hoge kwaliteit kan leveren, afgestemd op jouw specifieke eisen.

nikkelchroom poeder

FAQ

Vraag Antwoord
Wat is het verschil tussen nikkelchroompoeder en andere hittebestendige legeringen? Terwijl nikkelchroompoeder specifiek een legering van nikkel en chroom is, kunnen andere hittebestendige legeringen verschillende combinaties van elementen bevatten, zoals ijzer, aluminium of titanium. De samenstelling bepaalt de specifieke eigenschappen en toepassingen van elke legering.
Kan nikkelchroompoeder worden gebruikt in voedselgerelateerde toepassingen? Hoewel nichroom over het algemeen als niet-giftig wordt beschouwd, kan het gebruik ervan in voedselgerelateerde toepassingen beperkt zijn vanwege mogelijke gezondheidsrisico's en wettelijke beperkingen. Het wordt aanbevolen om de relevante autoriteiten te raadplegen en de industrierichtlijnen voor voedselveilige materialen te volgen.
Hoe beïnvloedt de deeltjesgrootte van nikkelchroompoeder de eigenschappen? Kleinere deeltjesgroottes zorgen meestal voor een betere verpakkingsdichtheid en een betere sinterbaarheid, wat de mechanische eigenschappen en thermische geleidbaarheid kan verbeteren. Fijnere poeders kunnen echter ook een verhoogde reactiviteit en verwerkingsproblemen vertonen.
Wat zijn de veiligheidsmaatregelen bij het werken met nikkelchroompoeder? De juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE), zoals ademhalingsapparatuur, handschoenen en oogbescherming, moeten worden gedragen bij het werken met nikkelchroompoeder. Passende ventilatie en stofbeheersingsmaatregelen zijn ook essentieel om de risico's van inademing en blootstelling te minimaliseren.
Kan nikkelchroompoeder worden gerecycled of hergebruikt? Ja, nikkelchroompoeder kan worden gerecycled of hergebruikt via verschillende metallurgische processen, zoals hersmelten of poedermetallurgietechnieken. Dit vermindert afval en verbetert de duurzaamheid van nikkelchroom poeder productie en toepassingen.

ken meer 3D-printprocessen

Delen op

Facebook
Twitteren
LinkedIn
WhatsAppen
E-mail
metalen 3dp-logo klein

MET3DP Technology Co, LTD is een toonaangevende leverancier van additieve productieoplossingen met hoofdkantoor in Qingdao, China. Ons bedrijf is gespecialiseerd in 3D printapparatuur en hoogwaardige metaalpoeders voor industriële toepassingen.

Onderzoek om de beste prijs en een op maat gemaakte oplossing voor uw bedrijf te krijgen!

gerelateerde artikelen

Over Met3DP

Video afspelen

Recente update

Ons product

Koop Metal3DP's
Productbrochure

Ontvang de nieuwste producten en prijslijst